Σάββατο 21 Απριλίου 2007

Στην εποχή του Ιντερνετ…






"Σαρκοζί 2007-20012: δεν θα επιβιώσουμε"
Κρίμα δεν είναι για το κοριτσάκι...








"Σέξι κεντρώος". Γίνεται;






Δεν είναι μόνο οι μπλόγκερ με τα κείμενά τους αλλά και όλοι οι φωτογράφοι και οπερατέρ της διπλανής πόρτας πού με το Διαδίκτυο κάνουν τη δουλειά τους γνωστή. Και τι καλύτερο θέμα από τις εκλογές; Το δίκτυο βρίθει από ερασιτεχνικές φωτογραφίες κάποιες , από τις οποίες είναι πράγματι υπέροχες. Τόσο πού μεγάλες εφημερίδες όπως η «Le Monde» και η «Libération» αποφάσισαν να δημιουργήσουν ειδικό χώρο στην ιστοσελίδα τους, όπου οι αναγνώστες βάζουν τις φωτογραφίες τους.





Όπως αυτή από τη «Le Monde». Οι Γιαπωνέζοι είναι πάντα οι ίδιοι ακόμη και σε προεκλογική συγκέντρωση της Ρουαγιάλ.








Ή αυτή, που δείχνει τη συγκέντρωση χρημάτων σε προεκλογική συγκέντρωση του Φιλίπ ντε Βιλιέ.








Στο flickr, όπου δημοσιεύονται φωτογραφίες από ολόκληρο τον κόσμο, υπάρχουν επίσης πολλά ενσταντανέ. Οι «δυνατοί» υποψήφιοι είναι τα κεντρικά πρόσωπα στις περισσότερες: Σαρκοζί, Σεγκολέν, Μπαϊρού, Λεπέν. Τα σχόλια των αναγνωστών είναι ενδεικτικά καθώς πολλοί (κυρίως από ΗΠΑ) δηλώνουν ενθουσιασμένοι με τις φωτογραφίες αλλά δεν καταλαβαίνουν για τι πρόκειται!



Αφισοκόλληση για τη Σεγκολέν, έξω από το Γκαρ ντε Λυόν










Δύσκολη η ζωή για τους υποψήφιους και ιδιαίτερα για τον γηραιότερο (τουλάχιστον πολιτικά) όλων, Ζαν-Μαρί Λεπέν.






Φυσικά υπάρχουν τα αμέτρητα μπλογκ, πού είναι αφιερωμένα στις εκλογές. Κι εκεί εκτός από τις φωτογραφίες υπάρχουν πολλά βίντεο, γελοιογραφίες, κολάζ και ότι άλλο επιθυμήσει η ψυχή του ψηφοφόρου με χιούμορ.









Ομολογουμένως, η πιο οργανωμένη καμπάνια ήταν αυτή του Νικολά Σαρκοζί. Όλων των ειδών το προεκλογικό υλικό ήταν διαθέσιμο, από μπλουζάκια μέχρι μπαλόνια.







"Η τελευταία μάχη" είναι ο τίτλος της φωτογραφίας. Και είναι ο πρώτος στίχος της Διεθνούς. (Για όσους δεν το θυμούνται στα ελληνικά : "εμπρός της Γης οι κολασμένοι". )








Και μια οικογενειακή foto









Ο φακός αποκαλύπτει το βαθύτερο νόημα, μιας τυχαίας στιγμής.







Κι εμείς οι δημοσιογράφοι, που οι εκλογές είναι το χειρότερό μας (αλλά τουλάχιστον δεν είμαστε όλοι καραφλοί)

Δεν υπάρχουν σχόλια: