Σάββατο 28 Απριλίου 2007

Ντιμπέιτ... τέλος, έγινε και ησυχάσαμε


Ειδικά για το φίλο Derek, ο οποίος είχε μεγάλη αγωνία εάν θα γινόταν το ντιμπέιτ Μπεϊρού-Ρουαγιάλ, έγινε τελικά και το παρακολούθησα και τις δύο ώρες. Θα ήταν μάλλον βαρετό εάν δεν είχε προηγηθεί μία από τις κακίες του Σαρκοζί : «μικρές κομπίνες σε Παρισινό ξενοδοχείο».

Το σημαντικότερο συμπέρασμα είναι ότι διαφωνούν κυρίως στην οικονομική πολιτική. Ειδικά για το 35ωρο, η Σεγκολέν θέλει επέκταση και εξορθολογισμό ένώ ο Μπεϊρού το θεωρεί κακή ιδέα.

Μου άρεσε πολύ ότι την ώρα που εξελισσόταν η συζήτηση, το κανάλι έβγαζε κάτω σε «σούπερ» (τις ειδήσεις στο κάτω μέρος της οθόνης) τους κύριους τίτλους από αυτά που είχαν ήδη συζητήσει ώστε αν κάποιος ξεκίναγε να δει εκείνη την ώρα, να μπορούσε να μπει στο κλίμα. Για να πάρετε μια ιδέα, ακόμη κι αν δε μιλάτε Γαλλικά κάντε μια βόλτα στο κανάλι, να δείτε πώς ήταν στημένος ο διάλογος. Για την ώρα το βίντεο παίζει με το που θ' ανοίξει η σελίδα.

Ήταν πάντως πρωτότυπο, όμως το πραγματικό ντιμπέιτ θα είναι εκείνο μεταξύ της Ρουαγιάλ και του Σαρκοζί.

2 σχόλια:

Derek είπε...

όχι ότι είχα καμία ιδιαίτερη φαγούρα να μάθω τι έγινε

απλά αυτό το,
-δεν φταίω εγώ εσύ φταις
-μπα έτσι σου είπαν να λες
κλπ κλπ

είχε καταντήσει πολύ κουραστικό

v@lia είπε...

Παθαίνουμε μονομανίες, ξέρεις και δυστυχώς τα blog έχουν αυτό το μειονέκτημα... το ψώνιο του ενός, γίνεται εφιάλτης του άλλου.