Πέμπτη 26 Απριλίου 2007

Μίλησε, και τι μας είπε;


Σιγά που περιμέναμε τις μεγάλες ανακοινώσεις του Φρανσουά Μπεϊρού. Κρεμάει και τον έναν και τον άλλο υποψήφιο και διαλέγει τη μοναξιά. Θα φτιάξει, όμως, νέο κόμμα.

Γιατί τέτοια στάση; Κάποιες από τις πιθανές αιτίες είναι:

  • Η εκλογική του βάση είναι έτσι κι αλλιώς διχασμένη και δεν θ’ ακολουθούσε όποια «οδηγία» έδινε, με κίνδυνο να εκτεθεί ο ίδιος.
  • Οι βουλευτές του και το παλιότερο κομμάτι της εκλογικής του βάσης προέρχονται από το χώρο της δεξιάς και με δεξιούς ψήφους βγαίνουν, άρα δεν μπορεί να δώσει οδηγία υπέρ της Σεγκολέν, χάρη της νέας του εκλογικής βάσης.
  • Δεν μπορεί να δώσει οδηγία υπέρ του Σαρκοζί γιατί αμέσως θα στείλει τους αριστερούς οριστικά πίσω στο Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Ποιος είπε ότι η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού;

3 σχόλια:

Derek είπε...

άρα ό,τι και να κάνει (και ό,τι έκανε) ένα και το αυτό αποτέλεσμα είχε

οι μισοί του ψηφοφόροι θα πάνε απο'δω και οι άλλοι μισοί απο'κει

απλά τώρα σώζει κάπως τα προσχήματα

cool λογικό μου ακούγετε

v@lia είπε...

Ναι, εντάξει, λογικό είναι αλλά τέλος πάντων εκτός από τον πολιτικό οπορτουνισμό πρέπει να παίρνουμε και θέση από καιρό σε καιρό. Και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο;

Derek είπε...

δεν νομίζω ότι είναι τόσο θέμα οπορτουνισμού όσο είναι θέμα καθαρά "μικροπολίτικο"

από την στιγμή που είχε εκθέσει (όσο τις είχε εκθέσει) τις θέσεις του προεκλογικά και είχε ουσιαστικά τελειώσει με αυτό το θέμα το μόνο που του έμενε να κάνει πριν αποσυρθεί για να ανασυνταχθεί για τις βουλευτικές εκλογές ήταν να δώσει "γραμμή" στους ψηφοφόρους του για τον δεύτερο γύρο

και αυτό έκανε...
(νομίζω δλδ!)